Liste over forkortelser brukt i bank overføringer

IBAN Internasjonal Bank konto nummer
det internasjonale konto nummeret er en unik identifiserer som hjelper bank prossesserer betalinger fra person til person automatisk. IBAN inneholder all nødvendig informasjon til eieren av en bank konto sånn som konto nummeret, bank og gren informasjon og lands kode. selvom ingen lengde har blitt etablert for SEPA land, kan ikke IBAN overstige 34 tegn. vår validering oppdager automatisk land og lengden av IBAN for å gjøre en riktig validering.
BBAN Basic Bank Account Number
BBAN er kort for Basic Bank Account Number. den representerer et land spesifikt bank konto nummer. BBAN er siste delen av en IBAN når den brukes for internasjonale penge oveføringer. hvert land har et spesifikt BBAN format og lengde avhenig av dens egene standarder. for øyeblikket er det ingen vanlig EU eller andre standarer som forener BBANen. dette er hvor IBANen ble introdusert for å hjelpe med å standardisere internasjonale bank overføringer.
BIC Bank Identifier Code
Bank Identifier Code er en internasjonal kode som banker bruker for finansielle transaksjoner. hver bank har sin egen BIC. på denne måten, ankommer europeiske og internasjonale betalings bestillinger automatisk til riktig bank eller gren. BICen er også kalt en SWIFT addresse eller SWIFT kode. BIC kan være 8 eller 11 tegn langt avhengig av om det leverer gren informasjon.
SEPA Single Euro Payment Area
dette unike euro betalings området establerer et integrert Europeisk market for betalings instrumenter. målet til SEPA er å sikkre at betalinger innenfor Europa tar plass like lett og effektivt som de innen et enkelt land.
ECB European Central Bank
The European Central Bank er den sentrale bank tjenesten for Eurozone. den er annsvarlig for euro valutaen i EU. hovedoppgaven til ECB består av å vedlikeholde kjøps kapasiteten til euro, og så pris stabilitet, i euro zone.eurozone inkluderer 17 land fra EU som har brukt euro siden 1999.
SWIFT Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication
se BIC
SCT SEPA Credit Transfer
The SEPA Credit Transfer har blitt introdusert av European Payment Council (se EPC) i begynnelsen av 2008. det blir også referert til som en betalings plan eller en samling regler for overføring av penger mellom er i EU. The SCT (kalt "European transfer" i Belgia) skal bytte ut hele samlingen av lokale euro-denomiterte betalings systemer i Europa, både nære og over grenser.
SDD SEPA Direct Debit
SEPA Direct Debit (kalt "European direct debit" i Belgia) er en betalings protokol som definerer en samling regler for spesifike betalinger mellom banker i Eurozone. SDD Core, som alle andre direkte debit planer, er basert rundt følgende konsept: "jeg krever penger fra noen andre, med deres godkjenning på forhånd, og gir det til meg selv". kunden og selgeren må begge ha en konto med en betalings tjeneste leverandør (PSP) lokalisert inni SEPA.
PSD Payment Services Directive
Payment Services Directive ble introdisert i 2007 som en samling juridiske regulasjoner som er rettet mot å deffinere betalings tjenester og betalings tjeneste leverandører i EU. hoved hensikten er å legge til rette utviklingen av Single Euro Payments Area (SEPA), regulere betalings institusjoner, tilbyr betalings åpenhet og øke motstanden.
ACH Automated Clearing House
ACH er en type elektronisk penge overføring nettverk brukt i USA. Likt som SWIFT i Europe, tilbyr ACH inter-bank klarering av kreditt og debit transaksjoner. ACH elektronikk nettverk hjelper banker og finansielle institutisjoner å bytte informasjon mellom seg.
CSM Clearing and Settlement Mechanism
Clearing and Settlement Mechanism er en samling regler som regulerer hvordan overføringer blir gjennomført. sånne veiledninger hvordan penger og meldinger blir sendt på standardiserte metoder mellom betalings tjeneste leverandører.
PEACH Pan-European ACH
Pan-European Automated Clearing House (PE-ACH) er en ACH som kan håndtere SEPA kredit overføringer og direkte debit over Eurozone. PEACH er også en business platform som leverer euro retail betalings intrumenter og grunnleggende relaterte tjenester, lagde regler og betalings praktiser og støttet av nødvendige tekniske platformer.
EBA Euro Banking Association
grunnlagt i Paris i 1985 av 18 banker og the European Investment Bank, EBA er et industri forum for europeiske betalings tjenester med over 200 banker og organisasjoner som medlemmer. The Euro Banking Association er en av hoved bidragsgiverene til skapelsen og utviklingen av SEPA.
EPC European Payments Council
Europeiske bank avgjørelsetager i betalingsområdet. den koordinerer alle aktiviteter som bør lede til introduksjonen av SEPA.
BACS Bankers’ Automated Clearing System
BACS er et akronym som står for Bankeres’ Automatiserte klarerings System. det er en av UK’s inter-bank overføring anlegg og blir brukt for å prossesere elektroniske transaksjoner og overføringer. hoved delen av ting prossesert via BACS systemet er direkte debit og direkte kreditt. direkte debit er en instruksjon fra en konto holder til banken deres, som tilater en bedrift å ta ut varrierende mengder med penger. Direkte Debit blir brukt for å forsikre at en betaling kan bli gjort regelmessig, trygt og effektivt. De er blant de mest vanlige finansielle transaksjonene i verden . direkte credit er effektivt det motsatte av direkte debit og er vanligvis brukt til å overføre lønnslipper inn i bank kontoen til annsatte. intil nylig, var BACS også systemet på fronten av online betalinger og betalinger via mobil. men, det ble nylig introdusert av raskere betalings systemer. årsaken for dette er effiktiviteten av raskere betalinger, somk prosseseres nesten øyeblikkelig. den er også i stand til å gjøre dette nårsomhelst på døgnet, 365 dager i året. BACS betalinger på en annen side tar minimum 3 bank dager å prossessere. noen kontoer tillater ikke bruk av kjappe betalinger, derfor avhenger de fortsatt av BACS.
CHAPS Clearing House Automated Payment System
som du kan ha gjettet, CHAPS er også et akronym; det står for Clearing House Automated Payment System, selvom det sjeldent blir brukt under fullt navn. CHAPS er et annet system brukt for prosessering av betalinger i england. selvom hvem som helst kan bruke CHAPS, er det et system ofte brukt av bedrifter i transaksjoner som involverer store summer penger. Bruk av CHAPS systemet krever ofte en betaling på 25 – 30. CHAPS overføringer prosesseres vanligvis innen en dag og er ofte brukt til kjøp av eiendom, med jursiter som bruker systemet for å overføre penger mellom bank kontoene til de involverte. det blir også brukt i betalinger av høy verdi. som nevnt tideligere blir CHAPS brukt til å flytte penger inter-bank; det blir brukt for dette flere ganger om dagen. for å gjøre en betaling gjennom CHAPS, må man besøke banken med en type ID for å bevise hvem du er. før du gjør en CHAPS betaling, det er verdt det å sjekke bankens grense på kjappere overføringer. raskere betalinger blir vanligvis brukt for overføringer opp til 100,000 og er øyeblikkelig og gratis. dette er spessielt aktuelt for individuelle brukere (i motsetning til bedrifter og organisasjoner).
FPS UK Faster Payments Service
som nevnt over, the Faster Payments tjenesten tilater folk flest å gjøre betalinger med pengene som blir prosessert og overført nesten med en gang. den blir ofte brukt av folk flest for å gjøre betalinger som regninger, stående bestillinger og online overføringer. systemet har vært aktivt siden 2008.
C&CC UK sjekk og kreditt klarering
som nevnt ovenfor, tillater kjappere betalings tjenesten folk flest å gjøre betalinger ved at pengene blir prosessert og overført nesten øyeblikkelig. den blir ofte brukt av folk til å gjøre betalinger som regninger, stående bestillinger og online overføringer. systemet har vært aktivt siden 2008.
EFT Electronic Fund Transfer
Representerer måten bedriften din kan motta direkte innskudd for alle betalinger fra skattepengene til din bedrifts bank konto. når du registrerer deg, kommer penger til deg direkte og kjappere enn noen gang før. EFT er kjapt, trygt, og betyr at dine penger vil bli bekreftet i din bank konto kjappere enn om du må vente på posten, sett inn din sjekk, og vent på at pengene skal bli klare.
B2B Business to Busines
SCF SEPA Cards Framework
The SEPA Cards Framework staver ut avanserte prinsipper og regler som når implementert av banker, ordninger, vil la Europeiske kunder bruke et generell årsak kort for å gjøre betalings uttak i euro gjennom SEPA området like lett og enkelt som de gjør i hjemlandet.
EFTA European Free Trade Association
ECBS European Committee for Banking Standards